lauantai 2. elokuuta 2014

Retkeilyn riemua

Tulipahan todistettua, että liikunnan ei missään nimessä tarvitse olla tarkoituksetonta pakkopullaa. Parhaimmillaan se sujuu ihan itsestään ilman että koko juttua edes ottaa kuntoiluna: niin kävi esimerkiksi eilen. Kävimme nimittäin poikaystäväni kanssa pienellä päiväretkellä luonnonpuistossa, ja uskallan väittää, että kyllä kannatti! Mistään supervaelluksesta ei toki ollut kyse, sillä patikointia kertyi vain kahdeksisen kilometriä. Maasto oli kuitenkin sen verran vaihtelevaa, että asfaltilla kävelyä tehokkaampaa homma varmasti oli - hiki ainakin tuli!

 
Retkellä nautimme lounaaksi Trangia-retkikeittimellä valmistettua tomaattipastaa ja paistoimme vielä lähtiessämme makkarat, tai oikeastaan kahdet. Ei varsinaisesti mitään terveysruokaa, mutta retkiolosuhteissa vaihtoehdotkin ovat melko lailla vähäisemmät. Eiköhän useamman tunnin kävely ainakin makkaran verran kuluttanut.

Mieli ainakin oli reissun jälkeen korkealla kuin mikä. Välillä tekee ihan hyvää suunnata hieman kantakaupungin ulkopuolelle. Entisenä partiolaisena jonkinlainen hassu euforiatila valtaa minut heti kun saan Trangian reppuun ja metsän näköpiiriin. Kuinka monet kerrat olenkaan kulkenut pitkospuita, hiihtänyt umpihangessa, juossut mättäillä ja hyppinyt ojien yli. Suolle eksyminen ja umpiväsyneenä pimeässä metsässä laahustaminen ei ehkä aina ole ollut pelkkää riemua, mutta jollakin ihmeen keinolla aika kultaa lopulta niistäkin hetkistä jos nyt ei lämpimiä niin ainakin hupaisia muistoja.


Retkipäivän eväät näyttivät siis tältä: 

Aamiainen: pari desiä Valion Hedelmäpommi-jogurttia, Alku-sämpylä, margariinia, yksi Kippari-sulatejuustosiivu sekä kurkkua
Lounas: Pirkka-tomaattipastaa (annoksessa 310 kcal)
Välipala: kaksi Kabanossi-makkaraa, Turun mustaa sinappia
"Päivällinen": purkillinen Valion vaniljajogurttia
Iltapala: Alku-sämpylä, margariinia, yksi Kippari-sulatejuustosiivu sekä kurkkua; ruokalusikallinen maapähkinöitä

Makkaraa lukuun ottamatta aivan kelvollinen päivä syömisten suhteen - kerrankin säännöllisiä aterioita ja jopa aamupala, hurraa!

Paino ei valitettavasti ainakaan vielä ole näyttänyt laskemisen merkkejä, mutta johan tässä on hurjat pari päivää taas laihdutettu, joten katsellaan nyt ihan rauhassa. Loppuviikonloppu tuo tullessaan juhlat, mikä tarkoittanee myös epäterveellistä pikkupurtavaa ja enemmän tai vähemmän alkoholia. Noin muuten tarkoituksena on kuitenkin syödä keveästi ja liikkua. Katsotaan, pysynkö kurissa!

Ei kommentteja: