maanantai 31. maaliskuuta 2014

Oops, I did it again

Taas se tuli huomattua: yhdessä viikonlopussa ehtii helposti pilata koko viikon työn. Ei auta selitellä sen suuremmin. Viimeiset kolme päivää ovat olleet melko lailla ruokailupainotteisia. Burgeria kolmena iltana peräkkäin, huh huh. Ateriat ovat olleet harvoja, mutta sitäkin suurempia ja energiapitoisempia. Aloitetaan nyt sitten vaikkapa ruokapäiväkirjalla: 

Perjantai

Lounas: keskikokoinen annos pasta bolognesea
"Välipala": yksi palanen tummaa suklaata
Illallinen: suurehko hampurilaisateria ranskalaisilla. Välissä pihvi, pekonia ja mustaleimaemmentalia, kaverina reipas annos ranskalaisia ja ketsuppia
Juomat: Iso pullo Henry Wenstons Vintage -siideriä, 16 cl punaviiniä

Lauantai

Brunssi: jos vaikka jonkinlaista ruokaa. Sämpylä kinkkuleikkeleellä ja juustolla, lohipiirasta, vuohenjuustonyyttejä, yksi croissant, tuoretta ananasta, kiiviä, vesimelonia, juustokakkua, pullaa, lakritsijäätelöä, hieman mustikkapiirakkaa kermavaahdolla... Niin, ja tomaatti-pastasalaattia sekä fetasalaattia
Illallinen: alkuruuaksi friteerattua taskurapua, pääruuaksi paistettu kulta-ahven kylmällä kasvishöystöllä, jälkkäriksi tiramisua ja hedelmiä
Yöpala: pieni hampurilainen lähigrilliltä
Juomat: kaksi lasia appelsiinimehua, lasi omenamehua, yksi lasi valkoviiniä, kaksi lasia punaviiniä, pieni tölkki Crowmoor-siideriä
 
Sunnuntai

"Aamupala": yksi palanen tummaa suklaata
Lounas: isohko hampurilainen, jossa muun muassa pihvi, chilimajoneesia, paholaisenhilloa ja sipulirengas. Kaverina ranskalaisia, joista tosin en jaksanut syödä kovinkaan monta. Coleslaw-salaattia, ketsuppia
Iltapala:Valion Raikas-vadelmajogurtti (1,5 dl, 55 kcal / 100 g)
 
 


 
Eipä paljon kehuttavaa. Juuri tämänkaltaisissa viikonlopuissa taitaa piillä ruokavalioni heikkous. Olen varsin sosiaalinen syöjä - yksin en missään tapauksessa tällaisia aterioita popsisi. Monenlaisia illanistujaisia, kahvitteluja, treffejä ja juhlia on kuitenkin elämässäni tällä hetkellä varsin paljon, ja kuten sanottua, epäsäännöllinen ruokarytmi ei tee kauhean hyvää. Kun olen ollut koko päivän syömättä, en todellakaan valitse ravintolassa salaattia vaan kunnon tuhdin burger-aterian. Tämä viikonloppu alkaa ravintolavisiittien määrän puolesta olla jo aika ääritapaus - ei minulla olisi edes rahaa syödä joka viikko tällä tavoin. Joka tapauksessa listauksessa havainnollistuu aika nopeasti, miksi kiloja on päässyt kertymään, vaikka arkiruokani pysytteleekin suhteellisen tervellisillä linjoilla ja herkuttelu vähissä. 

Aamulla puntarin lukemat näyttivät jälleen päälle 68 kiloa, joten tällä viikolla on pakko palata ruotuun. Ruokavalion kannalta valitettavasti tiedossa on jälleen useammatkin iltajuhlat, mutta ihan viikonlopun kaltaisiin syömisiin en ajatellut tällä viikolla tähdätä. 

Ei sentään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin: viikonloppuna innostuin myös liikkumaan. 
 
Perjantai: 1400 metriä rintauintia
Sunnuntai: 1 tunti sählyä

Satun asumaan aivan uimahallin vieressä, mutta valitettavasti olen päässyt altaaseen asti aivan turhan harvoin. Perjantaina kävi pitkästä aikaa niin onnellisesti, ja uinti-into suorastaan yllätti. Oikeastaan tavoitteenani oli uida vain kilometrin verran, mutta pääsin niin mukavaan vauhtiin, että tekikin vielä mieli jatkaa matkaa. 

 

 
Sähly puolestaan oli tehokkaampaa ja hauskempaa kuin muistinkaan. Yläaste- ja lukioaikoina pelasimme harrastusporukallamme sählyä kerran viikossa, mutta nyt yliopistoaikoina sopivaa peliporukkaa ei ole ollut. Nyt poikaystäväkandidaattini kuitenkin pyysi minua mukaan pelaamaan, ja kyllä kannatti. Osallistujat olivat monentasoisia, ja ajoittain tunsin jopa olevani aivan hyvä. Ehkä menneiltä vuosilta on sittenkin jäänyt jotain muistiin. Fyysiseltä kannalta sähly oli myös paljon rankempaa kuin muistin. Jatkuvaa syöksähtelyä sinne tänne, kunnon juoksua eikä mitään pientä hölköttelyä. Tunnin jälkeen olin aivan poikki, mutta ihan hyvällä tavalla. Uusistakin peleistä oli jo puhetta. Toivottavasti toteutuvat.

Viikonlopun saldo: kauheasti kaloreita, mutta toisaalta myös entistä suurempi varmuus siitä, että jotain näille elämäntavoille on tehtävä. 


CC-kuvat täältä ja täältä.

2 kommenttia:

Marsmoosh kirjoitti...

Syöminen on aivan totta sen verran sosiaalinen tilanne, että siinä sortuu hyvinkin helposti. Pitäisi aina itse koettaa valita se vähän terveellisempi vaihtoehto ja katsoa kun muut vetää sitä burgeria :S Ei todentotta ole helppoa hommaa.

Ais kirjoitti...

Näinpä! Yksinään saattaa vielä joten kuten pysyäkin kurissa, mutta kun kaikki ympärillä syövät jotain hyvää (ja tietysti epäterveellistä), aika vaikeaa on pysytellä itse pelkällä salaattilinjalla.