torstai 27. maaliskuuta 2014

Lenkkikauden korkkaus

Nyt kun olen jälleen kunnolla innostunut laihdutusprojektista, päätin heti eilisaamuna tarttua tuumasta toimeen. Ei muuta kuin lenkkarit jalkaan ja menoksi! 
 
Lenkin aikana tajusin, että edellisestä kerrasta olikin päässyt vierähtämään... mitä, viisi kuukautta? Kyllähän sen huomasi: askel oli jokseenkin raskas ja tahti kohtuuttoman hidas jopa minulle, vaikka hölkyttelyni on yleensäkin varsin verkkaista. Pitkän tauon jälkeen myös lonkat ovat tänään ilmoitelleet olemassaolostaan.

Siitä huolimatta oli ihanaa päästä juoksemaan aurinkoisille, kuiville kaduille. Ensin pohdin, oliko hanskojen jättäminen kotiin hölmö idea, mutta sen verran lämmintä oli, että eipä tosiaankaan. En voi kuin ihmetellä: miksi lenkille lähtö on muka aina niin vaikeaa? En edes kuulu niihin ihmisiin, jotka juoksevat verenmaku suussa ja hammasta purren. Hyvää musiikkia kuunnellessa voin rehellisesti sanoa jopa nauttivani lenkkeilystä - kunhan vain ensin pääsen liikkeelle. Mitä tapahtuu aivan luvattoman harvoin. Hölmöä.
 


 
Lenkin jälkeen innostuin lähtemään vielä kävelyreissulle kohti ruokakauppaa, mutta kuinka ollakaan, askeleet johtivatkin pitkästä aikaa paikalliskirjastoon. Tutkailin ihan huvikseni tietokirjahyllyjä, ja mukaan tarttui sekä laihdutusoppaita että keittokirjoja. Vielä en ole ehtinyt tutustua niihin tarkemmin, mutta jos vastaan tulee jotain mainitsemisen arvoista, jaan vinkit ja reseptit ehdottomasti täälläkin!

Listataanpa nyt vielä eilisen syömiset: 

Aamiainen: banaani
Lounas: kanaa wokkivihannesten kanssa
Välipala: Valion banaanijogurtti (2 dl, 80 kcal /100 g jos oikein muistan), kaksi porkkanaa, kupillinen kaakaota
Illallinen: kanaa wokkivihannesten kanssa
Iltapala: Stevialla maustettu raparperijogurtti (1,5 dl, 55 kcal / 100 g)

Itse asiassa varsin esimerkillinen päivä, vaikka itse sanonkin! Harvoin onnistun syömään viisi ateriaa päivässä: ei ole mitenkään harvinaista, että aterioiden määrä jää kohdallani vain kahteen. Ei kovinkaan kätevää tasaisen aineenvaihdunnan kannalta; sitä paitsi pitkät ruokailuvälit lisäävät annosten kalorimäärää selvästi. Nyt päivän ainoa turhuus oli kaakao - suuremmilta paheilta onneksi vältyttiin. 



Liikunta
 
Vajaat 6 km rentoa hölkkäilyä. Kaloreita kului noin 360, ainakin jos on uskominen puhelimeni Endomondo-kuntoilusovellutusta.

Jos joka päivä sujuisi samoin, liikakilot olisivat pian muisto vain. Satun kuitenkin tietämään, että ei suju. Parempi siis jatkaa kiltisti tämän blogin kirjoittelua.


CC-kuvat täältä ja täältä.

Ei kommentteja: